Kedves Gazdik!
Klinikánk a 2020. március 28.-tól hatályba lépő Kijárási Korlátozás ideje alatt is a megszokott munkarendben, időpont előjegyzés alapján folytatja tovább működését.
Időpont egyeztetés céljából kérjük a +36-70/2000-117 telefonszámon jelentkezzenek.
Üdvözlettel: dr. Diószegi Zoltán
Kisállat sebészet, ortopédia, artroszkópia - dr. Diószegi Zoltán Kisállat sebészet, ortopédia, artroszkópia - dr. Diószegi Zoltán Kisállat sebészet, ortopédia, artroszkópia - dr. Diószegi Zoltán
Kisállat sebészet, ortopédia, artroszkópia - dr. Diószegi Zoltán klinikus szakállatorvos, specialista

Fontos kérdések


Árlista

Az alábbiak bruttó árak, melyek az adott beavatkozáshoz szükséges valamennyi összetevő (altatás, kötözés, műtét utáni röntgen) költségét tartalmazzák. Nincsenek további, rejtett költségek, csak az otthoni gyógyszereket, gallért kell még külön megvenni.

 

Betegvizsgálat

Specialista állatorvos általi szakvizsgálat

9-15 000 Ft

 

Röntgenvizsgálat

A legtöbbször bódításban, szabályos beállításban végzett felvételek és kiértékelésük

10-25 000 Ft

 

Arthroscopia / 1 ízület

Minimálisan invazív beavatkozás, 2 kis seben át, egy optikai rendszer, digitális kamera és speciális operációs eszközök segítségével. Így minimális sebészi trauma mellett, a hagyományos eljárásnál eredményesebben kezelhetők egyes ízületi betegségek

220 000 Ft

 

Arthroscopia / 2 ízület

Legtöbbször könyökízületi dysplasia esetén, a két könyököt egyszerre operáljuk, de lehet két váll OCD is.

Csak előnyei vannak, egyszeri altatás, egyszer kell csak hozni a kutyát és egyszeri az utókezelés is.

300 000 Ft

 

Kistestű kutya térdműtét

Elülső kereszteződő szalag szakadás, térdkalács ficam

150-220 000 Ft

 

Nagytestű kutya térdműtét

Elülső kereszteződő szalag szakadás, térdkalács ficam

220-250 000 Ft

 

Combcsontfej resectio

A károsodott combcsontfej eltávolítása

120 000 Ft

 

Porckorongsérv műtét (Hansen I. típus)

Tacskó alkatú, kistestű kutyák

150 000 Ft

 

Porckorongsérv műtét (Hansen II. típus)

Nagytestű kutyák

250 000 Ft

 

Cauda Equina Compressio műtét

Az utolsó ágyéki csigolya éa a keresztcsont közötti gerinc szakasz szűkülete

250 000 Ft

 

Wobbler syndroma műtéti ellátása

Az alsó nyaki gerinc szakasz szűkülete

300 000 Ft

 

Állkapocs- és arccsonti törések műtétei

 

50-120 000 Ft

 

Végtag csontok töréseinek ellátása

A csontgyógyulás bekövetkezésére garanciát vállalunk

120-250 000 Ft

 

Komplex medence sérülések ellátása

A medencét alkotó csontos gyűrűnél ritka, hogy csak egy helyen sérül, ezért gyakran több helyen is szükséges beavatkozni

150-250 000 Ft

 

Gerinctörések, csigolya ficamok műtétei

A gyógyulás nagyban függ a gerincvelő műtét előtti állapotától

250 000 Ft

 

Ízületek végleges bemerevítése Arthrodesis

A visszafordíthatatlanul károsodott, fájdalmas ízületeket kezeljük így

250 000 Ft

Árképzésünk, mi van az árak mögött?!

Egy állatorvosi szolgáltatás költsége/ára számos tényezőből tevődik össze. Ilyenek például a szokásos rezsi tételek (víz, villany...) mellett a felhasznált anyagok, gyógyszerek ára, az ellátásban résztvevő munkatársak száma és bérezése, vagy a szakemberek folyamatos továbbképzésének költségei is. Az árakat csökkenteni reálisan csak úgy lehet, ha olcsóbb, gyengébb minőségű anyagokat használunk és bizonyos, "nem feltétlen szükséges" lépéseket kihagyunk. Példaként vegyünk egy műtéti altatást. Ezt elvégezhetjük úgy is, hogy az állat súlyának megfelelő mennyiségű altatószert adunk be izomba, majd a hatás beálltakor elvégezzük a műtétet. Aludni fog az állat? Igen. Elvégezhető a műtét? Igen. Akkor mi a probléma? Szerintünk sok probléma van ezzel az egyszerű/olcsó altatással.

Az utóbbi időszak fontos felismerése volt, hogy az altatószerek ugyan kialakítják a mozdulatlan, ájulásszerű állapotot, de nem minden esetben adnak teljes fajdalom mentességet. Tehát az altató szereket ki kell egészíteni hatékony fájdalomcsillapítókkal is. A fenti módszer nagy hátránya az is, hogy a beteg egyszerre megkapja a teljes altató adagját és csak remélni tudjuk, hogy nem lesz túl sok, vagy esetleg túl kevés. Ennek ellentéte az úgynevezett kormányozott narkózis, ahol a beteg pillanatnyi állapotához lehet igazítani az altatószerek mennyiségét. Ennek leggyakoribb módja az altatógéppel végzett altatás, de ez vénakanülön keresztül, gondosan adagolt injekciós szerekkel is megvalósítható, ha ismerjük a beteg mindenkori állapotát, a narkózis mélységét. És itt jutottunk el a példánkban szereplő eset legnagyobb hiányosságához, az altatás monitorizálásának a kérdéséhez. Az altatás biztonságát döntően meghatározza az, hogy mennyi aktuális információnk van az éppen altatott betegről. Alapfokú információk gyűjthetők fizikális vizsgálattal, ilyen a pulzusszám, a látható nyálkahártyák színe, vagy bizonyos reflexek kiválthatósága. Ezek fontos, sőt nélkülözhetetlen információk, de speciális készülékekkel (kapnográf, pulsoximéter) még több, még részletesebb információ nyerhető az altatott állatról, így pontosan szabályozható az altatás mélysége és időben felismerhető a legtöbb veszélyhelyzet. Sajnos sok esetben mire a szabad szemmel látható paraméterek megváltoznak, addigra a beteg állapota olyan sokat romlott, hogy sokkal nehezebb sikeresen átsegíteni a krízisen.

Ezért nálunk a páciensek általában a következő módon kerülnek altatásra:


 

Minden esetben vénakanült ültetünk be. Ezt követi a premedikáció, aminek a szerepe a szorongás oldása és a fájdalomcsillapítás elindítása. Ehhez általában dormicumot, morfint és ketamint használunk. A következő lépés az indukció, vagyis egy egészen rövid altatás, ahhoz, hogy a légcsőtubust behelyezhessük. Ennek a gyógyszere a propofol és ezt még megelőzi a beteg preoxigenizációja, vagyis tiszta oxigén belélegeztetése maszkon keresztül. Az intubációt követően altatógépre kapcsoljuk, ahol a légzéssel felveszi az altatógázt (izoflurán vagy sevoflurán). Amennyiben fájdalommal járó beavatkozást végzünk, ezt mindenképp ki kell egészítenünk fentanyl tartalmú infúzióval, amit a megfelelő adagban egy u.n. infúziós pumpa juttat be a szervezetbe.

A példában szereplő egyszerű/olcsó altatással szemben klinikánkon akár egy rövid altatáshoz is 6-8 különböző gyógyszert, vénakanült, infúziókat, infúziós pumpát, stb. használunk. Ehhez jönnek még az árukat tekintve milliós nagyságrendű altató és beteg monitorizáló gépek, melyeket természetesen csak magasan képzett szakemberek tudnak megfelelően használni, az ilyen szakembereket megfelelően meg kell fizetni és a folyamatos továbbképzésüket is biztosítani kell.

Ha sarkosan fogalmazunk tehát: meggyőződésünk szerint a kezelések, műtétek költségeit leginkább a betegek rovására, a tulajdonosok kockázatára lehet csak csökkenteni, ezért ezt mi nem tudjuk, nem akarjuk megtenni.

Másként fogalmazva az élet minden területén az ember maga dönti el, hogy mire mennyit költ, miben mekkora kockázatot vállal. El lehet menni a török riviérára autóstoppal is, biztosítás és előre foglalt szállás nélkül, vagy repülővel, mindenre kiterjedő biztosítással. A második megoldás jóval drágább, az sem garantál 100%-os sikert, de a kint tartózkodás komfortja és az épségben történő hazaérkezés valószínűsége jóval magasabb. Mi ezt kínáljuk minden páciensünknek!

Felkészülés műtétre


Utókezelések